top of page
Zoeken
  • Sandra

De liefde van een hond is uniek en oprecht

Bijgewerkt op: 5 jan. 2021


De wetenschap heeft eindelijk iets kunnen aantonen dat velen van ons al wisten: honden kunnen liefde en genegenheid voelen. Honden pikken de emotionele staat van een mens bijna onmiddellijk op. Hun vaardigheid gaat echter een beetje verder dan deze fascinerende connectie.Ze vertonen ook een altruïstische wens om troost te bieden en emotionele angst en verdriet te verlichten. We kunnen dat de genezende liefde van honden noemen.

We zijn er zeker van dat iedereen die één of meerdere honden heeft, het eens zal zijn met de conclusies van een studie die werd uitgevoerd aan de Universiteit van Londen over de genezende liefde van honden. We weten dat deze viervoetige vrienden met hun vochtige neus en trouwe blik in staat zijn om onze vreugde en vooral ons lijden onmiddellijk te herkennen. Ze denken niet twee keer na voordat ze je een lik over je hand geven. Of hun favoriete speeltje aan je voeten gooien. Of op je schoot komen zitten als aanhankelijke kinderen die een glimlach willen.

6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Horen, zien en ruiken

Kan een hond kleuren zien? Het zicht van onze viervoeters is een stuk minder zwart-wit dan we altijd hebben gedacht. Honden zien namelijk kleur. Ze zien! Ze kunnen blauw, geel en paars van elkaar onde

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page