top of page
Zoeken
  • Sandra

Horen, zien en ruiken

Kan een hond kleuren zien?

Het zicht van onze viervoeters is een stuk minder zwart-wit dan we altijd hebben gedacht. Honden zien namelijk kleur. Ze zien! Ze kunnen blauw, geel en paars van elkaar onderscheiden


Kan een hond diepte zien?

Dit binoculaire zicht zorgt o.a. dat we diepte kunnen zien, de hond heeft dit maar in 75 tot 85 graden van zijn gezichtsveld. Verder lijkt onderzoek uit te wijzen dat honden 4 tot 8 maal minder scherp zien dan mensen.


Wat kan een hond ruiken?

Ze beschikken over een enorme bibliotheek aan geuren. Wanneer zij langs een boom lopen, herkennen ze niet alleen de boomsoort, maar ook alle vogels en insecten die erin verblijven. Ze ruiken ook alle voorbijgangers die hun geuren hebben achtergelaten.

De neus van je beste vriend heeft ongeveer 220 miljoen geurcellen. Ter vergelijking: die van jou heeft er maar 10 miljoen! Bloedhonden zijn het ras met de meeste geurcellen, meer dan 300 miljoen!


Waarom horen honden beter dan mensen?

Honden hebben echter meer dan een dozijn spieren in hun oren, speciaal voor beweging, waardoor ze hun oren kunnen kantelen, draaien, liften en laten zakken. 2. Honden bewegen hun oren om beter te horen, maar ook om emoties te uiten. De houding / positie van de oren van een hond zegt iets over hun gevoel.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page